eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sorra szabadlábra kerülhetnek a diósdi kettős gyilkosság gyanúsítottjai

A rendőrség attól tart, hogy sorra szabadlábra kerülhetnek a diósdi kettős gyilkosságnak előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjai - írja a HVG. Az ok az a jogszabály, amelynek értelmében kötelező kiengedni azokat, akik három éve ítélet nélkül ülnek előzetesben. Hetilapszemle.

A rendőrség attól tart, hogy sorra szabadlábra kerülhetnek az utóbbi évek legsúlyosabb maffia-bűnügyének, a diósdi kettős gyilkosságnak előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjai. Egyiküket már ki is kellett engedni a fegyintézetből - írja a HVG.

Az ok az a jogszabály, amelynek értelmében kötelező kiengedni azokat, akik három éve ítélet nélkül ülnek előzetesben. A törvény célja az volt, hogy senkit se lehessen ésszerűtlenül hosszú ideig előzetesben tartani.

A kevésbé leterhelt vidéki bíróságok be tudják tartani a három éves szabályt, a Fővárosi és Pest megyei Bíróság azonban nehezen. Ezzel vissza is élnek a vádlottak és ügyvédeik: gyakran húzzák az időt, hogy minél később kerüljön bíróság elé az ügyük. A jogászok az időkorlát megszüntetését nem támogatják, de a differenciált időhatár emelést elfogadhatónak tartják.

A Heti Válasz Deutsch-Für Tamással közöl interjút, amelyben a fideszes politikus többek között arról beszél, hogy a pártnak van programja, ezt Erős Magyarország címmel közzé is tették. Egy olyan alapprogram, amelytől már csak egy lépés a választási program elkészítése - tette hozzá.

Orbán Viktor kabinetfőnöke a lapnak megerősítette: a Fidesz tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy Magyarország kikerüljön a mélyülő szociális válságból. Az erősödő szélsőjobboldali mozgalmakat, antiszemitizmust Deutsch-Für Tamás határozottan elutasította és hangsúlyozta: nem ért egyet apósával, Für Lajossal, aki nevét adta a Magyar Gárdához.

Magánéleti okokkal indokolta a Figyelőnek az Erste Holding igazgatósági tagja, Kisbenedek Péter, hogy miért mond le másfél év után posztjáról. Mint mondta: Budapesten kell élnie, és azért döntött most, mert lezárult a megbízatása egy fontos szakasza: a bankcsoport új üzleti irányítási rendszerének kidolgozása.

A távozó bankvezető nemcsak a holdingot, de a bankszakmát is elhagyja, egyelőre konkrét további tervek nélkül.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×