eur:
388.97
usd:
363.36
bux:
68112
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gulyás szerint SZDSZ egyelőre nem gondolkozik a kilépésen - a nap hírei

Továbbra is az előrehozott parlamenti választásokat tartja az egyetlen megoldásnak az ország jelenlegi válságára a Fidesz elnöke. Nem okozott jelentős fennakadást a schengheni rendszerhez csatlakozás a Ferihegyi Repülőtéren. Athénban átadták az olimpiai lángot a kínai szervezőknek. A nap hírei március 30-án, vasárnap.

Hétfőn közli Horváth Ágnes egészszégügyi miniszterrel felmentését a kormányfő - értesült a Magyar Rádió. A közszolgálati csatorna értesülése szerint Gyurcsány Ferenc reggelre dolgozószobájába kérette a tárcavezetőt. Közben az SZDSZ országos tanácsának elnöke a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában azt mondta: nem tartja szerencsésnek a liberális miniszer egyeztetés nélküli leváltását. Gulyás József úgy vélte: Horváth Ágnes ugyanolyan szimbolikus alakja a reformnak, mint Gyurcsány Ferenc. A szabaddemokrata politikus közölte: pártja egyelőre nem godolkodik azon, hogy kilép a koalícióból. Hozzátette: előállhat olyan helyzet, amely ezt a lépést kívánja meg az SZDSZ-től. A miniszterelnök az MSZP szombati, országos pártértekezletén jelentette be, hogy új egészségügyi miniszter kinevezését javasolja. Az SZDSZ elutasította Gyurcsány Ferenc javaslatát; Kóka János, a liberális párt elnöke frakció- és ügyvivőtesütleti ülést hívott össze az ügyben hétfő estére.

Továbbra is az előrehozott parlamenti választásokat tartja az egyetlen megoldásnak az ország jelenlegi válságára a Fidesz elnöke. Orbán Viktor erről a párt 20. születésnapja alkalmából tartott rendezvény után beszélt az Index internetes portálnak. A volt kormányfő úgy fogalmazott: azért ez az egyetlen megoldás, mert a kormány jelenleg tehetetlen, és a gazdaság romokban hever. A párt alapításának 20. évfordulóján tartott rendezvény után Kövér László, a Fidesz egyik alapítója az InfoRádióban azt mondta: pártja mindig is az emberek jólétéért és szabadságáért küzdött, és a többi között a határon túli magyarok érdekeit is képviselte. Szájer József, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője az InfoRádióban úgy vélte: a Fidesz nélkül ma egészen más lenne Magyarország. A Fiatal Demokraták Szövetségét 1988. március 30-án alapította meg 37 egyetemi és főiskolai hallgató a Bibó Szakkollégiumban.

Megtalálta a rendőrség azt a férfit, aki szombaton egy elektronikus levélben merénylettel fenyegette meg a Fidesz elnökét. A Budapesti Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese az InfoRádióban elmondta: a férfi meghallgatásán arról beszélt, hogy a levelet jó szándékból, tájékoztatásképpen küldte, mivel egy beszélgetés véletlen fültanúja volt. Unger Pál emlékeztetett arra: Az Orbán Viktornak címzett fenyegetés előtt, pénteken a Fidesz Lendvay utcai székházánál és a párt Cukor utcai irodájának bejárata előtt robbanótöltet nélküli gyakorlógránátot találtak. Hozzátette: a rendőrség egyelőre nem tudja, hogy a most elfogott férfinak van-e köze a péneki fenyegetésekhez.

Nem okozott jelentős fennakadást a schengheni rendszerhez csatlakozás a Ferihegyi Repülőtéren. A Budapest Airport szóvivője azután beszélt erről az InfoRádióban, hogy megszűnt a határellenőrzés az övezeten belül közlekedő utasok számára. Szollár Domokos úgy vélte: a hétfői többezres nagyobb forgalom sem okoz majd fennakadást. Emlékeztetett arra, hogy a Malév schengeni országokba induló és onnan érkező járatai Ferihegyen a 2A terminált használják, míg a többi a 2B-t. A változás nem érinti a légi közlekedés biztonságát szolgáló poggyász- és utasvizsgálatokat.

A hét elején még számít fennakadásra és járattörlésekre a British Airways a londoni Heathrow repülőtér új termináljának műszaki problémái miatt. Vasárnap 37 gép nem indult el, hétfőre 54 járatot töröltek. A járattörlések a vasárnapi budapesti járatokat már nem érintették.

Athénban átadták az olimpiai lángot a kínai szervezőknek. Az eseményt szigorú intézkedések mellett tartották, ezért az ott lévő Tibet-párti aktivistáknak nem sikerült áttörniük a rendőrségi kordont. Az ünnepséget az Akropolisz lábánál fekvő márványstadionban tartották, ott, ahol 1896-ban az első újkori olimpiát rendezték. A láng hétfőn érkezik repülőgépen Pekingbe, majd április 2-tól 20 országon viszik végig, mielőtt 130 napos, 137 ezer kilométeres út után visszatér Kínába.

Kijutott a pekingi olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott. Hajdu János szövetségi kapitány együttese a bukaresti selejtezőtorna utolsó napján 39-29-re győzött Japán ellen.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×