INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

SZDSZ: nem az "ingyenesség hamis kádári illúziójára"

Infostart / InfoRádió
Az SZDSZ döntött a népszavazási kampánystratégiájáról, a kampánymenetrendről és Horn Gábor ügyvivőt megválasztotta kampányfőnöknek. Kóka János pártelnök, a liberálisok rendkívüli ügyvivői testületi ülése után úgy fogalmazott: a kampány lényege, hogy mondjunk nemet a szocializmusra.

Február másodikától március hetedikéig tart az SZDSZ országos népszavazási kampánya.

A liberálisok a bő egy hónap alatt Budapesten és vidéken megpróbálják majd meggyőzni a lakosságot: szavazzanak nemmel a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről szóló referendumon.

Kóka János pártelnök az SZDSZ rendkívüli ügyvivői testületi ülése után elmondta, hogy Horn Gábor lesz a kampányfőnök, emellett a kampány lényegét is megfogalmazta.

A népszavazási kérdésekben egyértelmű, világos és az SZDSZ politikájának megfelelő válaszokat fogunk adni. Kampány arról szól, hogy mondjunk nemet a szocializmusra! Bővebben: az öngondoskodás, a felelősségvállalás, a verseny, és a minőség csap össze az ingyenesség hamis kádári illúziójával - jelentette ki.

Kóka János bemutatta a népszavazási kampányplakátot is, amelyen a Mondjunk nemet a szocializmusra felirat fölött egy vörös csillag látható. A pártelnök szerint azonban az nem vörös és nem is ötágú csillag, ezért nincsen szó tiltott önkényuralmi jelkép megjelenítéséről.

A politikus közölte: az SZDSZ liberális fordulatot akar az adók és közterhek, az egészségügy, valamint az oktatás területén. Kóka János hangsúlyozta azt is, hogy az ügyvivői testület megtárgyalta a liberálisok felkészülését a 2010-es országgyűlési választásokra.

Eszerint a 176 egyéni választókerületben megbízottakat jelölnek ki. Nekik az lesz a feladatuk, hogy megtalálják a képviselőjelölteket, akiket az SZDSZ elindíthat a választáson.

A megbízottak a február 2-ai kampánynyitón is ott lesznek, mert a párt rájuk szeretné bízni a népszavazási kampány helyi lebonyolítását.


A címlapról ajánljuk