eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Kiszabadult Tánczos: testőrök és luxusautók - képriport

Testőrök kísérték haza a börtönből a tíz évi fogság után szabadult Tánczos Gábort, akit hozzátartozóin kívül újságírók és televíziós stábok vártak körmendi lakótelepi tömbházuk előtt.

A fiatalembert egy 11 éves körmendi kislány, H. Zsófia megöléséért 1998-ban tartóztatták le, majd jogerősen 2002-ben 13 év szabadságvesztésre ítélték, amelyből a bíróság döntése értelmében tíz év letöltése után feltételesen szabadult.

A bűncselekmény idején 19 éves férfi a rendőrségi nyomozás során elismerte a brutális bűncselekmény elkövetését, majd a bíróság előtt visszavonta, és később a megismételt eljárás során is végig tagadta bűnösségét.

Tánczos Gábort korán reggel két fekete luxusgépkocsival fuvarozták haza. A fiatalemberre kilenc testőr vigyázott, illetve vitte utána a csomagjait második emeleti lakásáig, ahol édesanyja várta.

A korábban igencsak közlékenynek mutatkozó és szívesen szereplő fiatalember most hátat fordított a kameráknak, csak néhány szót volt hajlandó mondani mielőtt belépett a házukba.

Elmondása szerint vegyes érzelmekkel pillantotta meg újra a Körmend táblát. Hozzátette: "Történt ami történt, műveltek az emberrel, amit műveltek, nem feltétlenül csak jót".

A testőrök jelenlétét Tánczos Gábor azzal magyarázta: "vannak olyan körök, amelyek az ügy mögött álltak, akiknek érdekük lehet bármi áron is megakadályozni az igazság kiderítését".

Utalt arra, hogy édesanyját korábban többször is bántalmazták, és egy bulvárlap újságíróját is megverték a róla írt cikkei miatt.

A férfi édesanyja, Tánczos Istvánné ugyanakkor néhány napja azt mondta: egyenes gerinccel és felemelt fővel mernek majd végig menni Körmend utcáin, nincs mitől tartaniuk, és az ő fiától sem kell félnie senkinek.

Tánczos Gábor ügyvédje, Somos Zoltán is válaszolt az újságírók kérdéseire Körmenden. Elmondta, ügyfelének az a szándéka, hogy külföldre költözik, és ott próbál majd új életet kezdeni.

<

Fotó: Mihádák Zoltán (képgaléria)

Erre állítása szerint ügyfelének lehetősége is van, hiszen útlevelet ugyan nem kaphat, de személyi igazolvánnyal rendelkezhet, és ennek birtokában az Európai Unión belül utazhat.

Somos Zoltán elmondta: fel kívánja venni a kapcsolatot Tánczos Gábor kijelölt pártfogójával. Álláspontja szerint ugyanis az is elegendő, ha a fiatalember telefonon tartja majd vele a kapcsolatot. Szavai szerint a pártfogói felügyelet célja nem az ellenőrzés, hanem annak segítése, hogy ügyfele vissza tudjon illeszkedni a társadalomba.

Az ügyvéd arra kérte a sajtó jelen lévő képviselőit, hogy keddig ne keressék ügyfelét és családtagjait. Keddig nem kívánnak nyilatkozni senkinek.

Kérdésre válaszolva az ügyvéd szólt arról is: Tánczos Gábort most is az ügye foglalkoztatja a legjobban, az autóban is végig szinte csak erről beszéltek. Szavai szerint céljuk, hogy megszerezzék és újra áttekintsék az ügy összes iratát, ezt követően pedig ha olyan újabb tény vagy adat merülne fel, akár per újrafelvételét is kérhetik.

Az ügyvéd szerint több magánnyomozó iroda is jelezte, hogy szívesen bekapcsolódna az eset ismételt átvizsgálásába.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×