eur:
385.95
usd:
355.42
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Belebukott a tanulmányba a helyettes kabinetfőnök

Távozik a Miniszterelnöki Hivataltól a "Regionalizáció, mint a gazdasági fejlődés egyik lehetősége Magyarországon" című tanulmány miatt Pimper Richárd helyettes kabinetfőnök - értesült az MTI.

A tanulmányt a Miniszterelnöki Hivatal szeptemberben több mint 6 millió forintért rendelte meg. Az [origo] internetes újság szerint a 138 oldalas tanulmány átvételét a helyettes kabinetfőnök írta alá.

Pimper Richárd március 1-jétől dolgozott a kancellárián: az akkor megalakuló miniszterelnöki kabinetben a szakmai, operatív irányításért felelt, szakállamtitkári rangban.

Pimper Richárd korábban az Albacomp Zrt. vezérigazgató-helyettese volt.

Az [origo] azt írta, hogy a tanulmány elavult információkat tartalmaz, értelmetlen mondatokkal és helyesírási hibákkal tarkított. Részletek itt!

Daróczi Dávid kormányszóvivő közölte: a tanulmányra szükség volt, de szakmailag nem felelt meg a minőségi követelményeknek, amit ellenőrizni kellett volna az átvétel előtt.

"A regionalizálással kapcsolatos döntések szakmai megalapozása érdekében szükség volt döntéselőkészítő tanulmányra, ám az elkészített anyag nem felelt meg a joggal elvárható minőségi követelményeknek" - közölte Daróczi Dávid.

A kormányszóvivő szerint hiba történt, mert a tanulmányt annak ellenére befogadta az ezért felelős vezető, hogy annak szakmai tartalmát szigorúan ellenőrizte volna.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint a hiba egyik következménye, hogy a felelős szakmai vezető, Pimper Richárd szakállamtitkár kedd este benyújtotta lemondását, amelyet felettese, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elfogadott.

A másik következmény, hogy a tanulmányt készítő cégtől a Miniszterelnöki Hivatal a kifizetett pénz visszautalását kéri a minőségi problémák miatt. A cég vállalta, hogy haladéktalanul intézkedik - tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Több felmérés is azt mutatja, hogy a vállalatok nagy részének már van tapasztalata a generatív AI megoldásokkal, amitől hatékonyságnövelést és költségcsökkentést várnak, de a válaszokból az is kiderül, hogy a legtöbben nem tudják, hogy milyen úton induljanak el, hogyan építsék azt be a szervezet mindennapi működésébe. Kovács Gyula, az AI-szolgáltatásokat nyújtó Neuron Solutions ügyvezetője szerint fontos, hogy a munkavállalók megértsék: az AI nem a munkájukat veszélyezteti, a „fenyegetés” inkább abban áll, hogy olyan emberek veszik el a munkájukat, akik jobban használják a gépeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×