eur:
389.51
usd:
363.11
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szétkergették a rendőrök a blokád résztvevőit - képgaléria

Nyolc órakor megkezdődött az Erzsébet híd blokádja, az autóforgalmat zászlókat lengető emberek zárták le. A demonstrálók a miniszterelnök "takarodását" követelték, a rendőrök azonnal közbeavatkoztak és visszaszorították őket a járdára. A hidat negyed tízre "megtisztították" a rendőrök.

A hídon összegyűlt emberek egy dob hangjára futottak be az úttestre, a rendőrök azonnal megkezdték a nem engedélyezett demonstráció feloszlatását. A hídon több száz ember gyűlt össze, köztük rengeteg újságíró.

A forgalom kevesebb mint tíz percen belül ismét megindult Buda irányába, de aztán többször elakadt.

Pest felé hosszabb ideig állt az autósor, majd elindult, de azután ismét elakadt.

A helyzet folyamatosan változott. Az út szélén rohamrendőrök sorakoztak fel, majd a rendőrök távozásra szólították fel a hídon álló embereket.

A tüntetők kiszorítása ezután kezdődött meg. Több embert kiemeltek, megmotoztak és őrizetbe vettek, köztük Gonda Lászlót, Fáber Károlyt és Bene Gábort.

Korábban több autó pont a hídon "robbant le", ezeket a járműveket le kell tolni. Egy járművet elszállítottak.

A belvárosban hatalmas dugó alakult ki.

<

Fotó: Domanits András (képgaléria)

A tüntetők egyik tagjának őrizetbe vétele után többen azt skandálták, hogy "hazug média".

A tüntetést több televíziós csatorna is élőben közvetítette.

Néhány ember a Lánchídnál is megpróbálta megzavarni a forgalmat. Õk felmásztak a pillérre, de később maguktól lejöttek onnan.

A tüntetők a budai alsó rakparton megpróbálták lezárni az Erzsébet hídra felvezető utat. Egy nagyobb csoport a járdán a Lánchíd felé indult.

A tüntetők a Kossuth Lajos utcában ismét összegyűltek, őket a rendőrök fél tíz után kezdték meg kiszorítani.

Az Astoriánál a kereszteződésben keresztben állt egy 78-as autóbusz, amelyet néhány embert tartóztatott fel. A rendőrök a demonstrálókat a Blaha Lujza tér felé terelték, ahol azok ismét feltartóztatták a forgalmat, majd szétoszlottak.

A metró egy ideig nem állt meg a Ferenciek terénél és az Astoriánál.

Kora délután a tüntetők egy csoportja a Ferenciek terénél gyűlt össze, őket a rendőrök kiszorították a területről. Több embert megbilincseltek.

SMS-ekben hívták a sajtót

A forgalom lezárásáról már a hét közepén SMS-üzenetek terjedtek. A rendőrség szerdán közölte, hogy határozottan fellép majd minden jogsértéssel szemben. Ezt kérte az V. kerület fideszes polgármestere, Rogán Antal is.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője közölte: egyetértenek Rogán Antallal, ami az Erzsébet hídnál történt, azt a párt elfogadhatatlannak tartja.

Semmilyen politikai indulat nem adhat menlevelet arra, hogy félkótya őrjöngők túszul ejtsék a várost - írta közleményében a szocialista frakcióvezető.

"Talán ideje, hogy a város, az ország jogainak védelmében most azonnal kimondják az eddig hiányzó mondatokat azok, akik eddig idén októberben kizárólag a rendőröket tartották szükségesnek figyelmeztetni a törvények betartására. Várjuk megszólalásukat!" - közölte Lendvai Ildikó. Politikusi reagálások itt!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×