eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Közösen lépnek fel a belvárosi polgármesterek

Világörökségi fórumot alapítottak a budapesti Andrássy út környéki kerületek. A közös fellépés célja a gyalogos zónák és a korszerű tömegközlekedés fejlesztése.

A fórum kiemelt projektnek tekinti a területhez kapcsolódó Ötvenhatosok tere alatti mélyparkoló létesítését, amely a belvárosi gyalogos zónák fejlesztését, illetve a korszerű tömegközlekedés bevezetését célozza - mondta el az InfoRádióban Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes.

A csatlakozási dokumentumot a budapesti Gundel étteremben írta alá Weinek Leonard, a kezdeményező XIV. kerület szabaddemokrata polgármestere, Ikvai-Szabó Imre szabaddemokrata főpolgármester-helyettes, Verók István VI. kerületi és Hunwald György VII. kerületi szocialista polgármester.

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere más hivatalos program miatt nem tudott elmenni, de az InfoRádió úgy tudja: később ő is aláírja a dokumentumot.

Az Andrássy út műemléki környezetéhez a sugárút menti épülettömbök, a Liszt Ferenc tér, a Hősök tere, a földalatti vasút, a Belváros-Lipótváros, valamint a régi pesti zsidónegyed, a Brodway kulturális negyed, illetve a Külső-Terézváros és a Városliget teljes területe tartozik.

Hanganyag: Estefán Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×