A nyolcfajta, vizsgált világos sörből csupán három kapott jó minősítést, a többit közepesnek értékelték a tesztelők - mondta az InfoRádióban a Kosár magazin főszerkesztője.
Pavlovics Ágota hozzátette: a minőségi világos sörök kategóriájában sem született kiváló minősítés, bár itt sokkal többet értékeltek jónak, mint közepesnek.
A magazin munkatársai vakon tesztelték a különböző söröket, nem tudták, hogy éppen melyik ital kerül a poharukba. Vizsgálták a sör tetején képződött hab állagát, és azt, mennyi idő alatt esik össze, de figyelembe vették a "folyékony kenyér" színét és tisztaságát is.
A külcsín is számít
A főszerkesztő közölte: egyetlen olyan sört sem találtak, amelyet nem volt kellemes meginni, és megállapították, hogy az árbeli különbség nem jelzi minden esetben, hogy melyik termék jobb.
Pavlovics Ágota elmondta: bár fontos, hogy a sörösüvegek visszaválthatóak legyenek, sok olyan palackot találtak, amelyeket már túl sokszor használhattak, ezért karcosak, kopottak voltak, ez pedig befolyásolhatja a sörfogyasztás élvezetét is.
Hanganyag: Rezsek Gyõzõ