eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Friss víz, árnyék - amire szüksége van kedvencének a kánikulában

Nemcsak az embereket, de a házi kedvenceket is megviseli a hőség, ezért oda kell figyelni, hogy napközben elegendő és megfelelő vizet kapjanak, illetve legyen hűvös hely, vagy helyiség ahol kipihenhetik magukat.

A négylábú kedvenceknek a hőségben érdemes olyan helyet biztosítani, ahová elbújhatnak hűsölni, és figyelni kell, hogy időről időre cseréljük a vizüket - mondta az InfoRádiónak az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa.

Seres Zoltán hozzátette: kánikulában, ha nem muszáj, ne szállítsuk a kutyákat, macskákat autóban, de, ha lehet, menjünk velük víz közelébe.

A kutyákat a kora reggeli órákban, majd késő délután érdemes sétára vinni - közölte az állatvédő.

A terráriumban, ketrecben tartott állatokat semmiképpen sem szabad kitenni a tűző napra. Ezeknek a kedvenceknek szokásos táplálékuk mellé érdemes friss vizet, lédús zöldségeket és gyümölcsöket adni - mondta Seres Zoltán.

A kisebb kedvencek - nyulak, tengerimalacok - hűtésénél jó szolgálatot tehet egy-két jégbe hűtött vizes palack a ketrec tetején, esetleg hideg járólap annak alján.

Lehetőség szerint a madarak kalitkáit is a lakás olyan részébe tegyük, ahol nem éri közvetlen napfény azokat - figyelmeztetett az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa.

Seres Zoltán közölte: azt, aki úgy tart egy állatot, hogy az fizikai, lelki sérülést szerez, vagy elpusztul, a 2004/X. törvény értelmében állatkínzást követ el, ami akár két évig terjedő börtönbüntetéssel is sújtható.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 13:15
×
×
×
×