eur:
389.68
usd:
362.02
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Zsanett-ügy: újabb vádpont az öt rendőrrel szemben

Szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt is nyomozás indult a Múzeum körúti erőszakkal gyanusított rendőrök ellen. Az eljárást a Budapesti Katonai Ügyészség folytatja le.

A testület megbízott vezetője az InfoRádióban elmondta: a rendőrök parancsnoka júniusban fordult az ügyészséghez, miután az iratokból kiderült, hogy az érintettek a május 4-ei állítólagos erőszak elkövetése után elhagyták szolgálati helyüket.

Hegedűs Antal közölte: iratokat kértek be a Budapesti Nyomozó Ügyészségtől, és várhatóan az előírt két hónapon belül befejezik a nyomozást az ügyben.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy egy 21 éves lány feljelentése alapján két rendőrt erőszakos közösüléssel és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösüléssel gyanúsítanak.

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat állományába tartozó öt férfit május 19-én előzetes letartóztatásba helyezték, szolgálati viszonyukat megszüntették.

Előzetes letartóztatásukat június 18-án szüntették meg; azóta szabadlábon védekeznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×