eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tiltott helyekre ragasztották a kampányanyagot a diákok

Az InfoRádió értesülései szerint illegális munkát végeztetett több diákkal a Karrierdiák Iskolaszövetkezet. Egy cég a reklámkampányához szükséges matricák kiragasztásával bízta meg a diákmunka-közvetítőt, a plakátokat azonban olyan helyekre is kiragasztották, ahová nem lett volna szabad. A közterület-felügyelet több önkormányzatnál is panaszt tett. A munkaközvetítő szerint a diákok csináltak butaságot.

Körülbelül 60 ezer, kézilabdát mintázó matricával ragasztották tele a várost az elmúlt napokban diákok.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy a tiltott helyekre, így telefonfülkék ajtajára, építési területeket elkerítő paravánokra, oszlopokra és egyéb közterületi felületekre ragasztó fiatalok a Karrierdiák Iskolaszövetkezettől kapták a munkát, amely pedig egy, a névtelenség homályába burkolózó cégtől kapta a megbízást egy új reklámkampányhoz.

A diákok főként éjszaka dolgoztak, hogy ne vegyék őket észre. Értesüléseink szerint a munkaközvetítők fel is hívták a fiatalok figyelmét arra, hogy legyenek óvatosak, mert amit csinálniuk kell, az rongálásnak minősül.

A Fővárosi Közterület-felügyelet hamar felfigyelt az illegális plakátokra. Janocsek Ferenc, a hatóság szóvivője az InfoRádiónak nem erősítette meg, hogy a Karrierdiák Iskolaszövetkezetről van szó, de azt mondta, valóban bepanaszoltak egy céget több önkormányzatnál is.

Az InfoRádió megkereste a KarrierDiák Iskolaszövetkezet vezetőjét, aki elismerte, hogy valóban összetűzésbe kerültek a közterület-felügyelettel és több önkormányzattal is.

Simonyi Krisztián elmondta, a diákok butaságot csináltak, hogy olyan helyekre is ragasztottak, ahová nem lett volna szabad.

A cégvezető ugyanakkor elismerte, hogy ők sem voltak teljesen tisztában azzal, hogy mi számít rongálásnak, és mi nem. Hozzátette: beszüntették a matricák ragasztását, és a részükről lezárták az ügyet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×