eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Valószínűleg megszűnik a sztrádamatrica

A gazdasági tárca tervei szerint 2008 januárjától megszüntetik az autópálya-matrica forgalmazását, ugyanis a szélvédőre ragasztható matricáknak már nincs semmilyen szerepük - mondta az InfoRádiónak Ábrahám Gergely, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kezdeményezte a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnál, hogy jövő januártól szűnjön meg az autópálya-matrica forgalmazása - mondta Ábrahám Gergely.

A tárca szóvivője közölte: a változtatáshoz egy rendeletmódosítás szükséges.

Az ellenőrzés jelenleg is rendszám alapján történik, így nem feltétlenül szükségesek a szélvédőre ragasztható matricák - emelte ki Ábrahám Gergely.

A GKM szóvivője kifejtette, hogy az éves matricabevétel egy százalékába, közel 300 millió forintba került eddig az öntapadós matricák kinyomtatása és forgalmazása.

A megtakarított pénz egy részét informatikai fejlesztésekre fordítják - tette hozzá.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×