eur:
391.12
usd:
366.22
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Az MDF szerint megrövidítik a kutatás-fejlesztést

A kutatás-fejlesztés elleni támadásnak tartja a koalíciós megállapodás kiegészítésében szereplő terveket a Magyar Demokrata Fórum.

Az ellenzéki párt alelnöke az InfoRádióban azt mondta: több tízmilliárd forintot vonna el a területtől a szakképzési hozzájárulás és az innovációs járulék tervezett összevonása.

Almássy Kornél emlékeztetett arra, hogy a koalíciós megállapodás kiegészítése alapján a vállalkozások nem támogathatják a jövőben közvetlenül a felsőoktatási intézményeket vagy szakiskolákat, emellett a cégek nem írhatják jóvá a szakképzési hozzájárulást és az innovációs alapot.

A politikus hozzátette: az MDF egy olyan egyeztető fórumot létrehozását is kezdeményezi, amelyben az oktatási és a gazdasági szféra, valamint a kormányzat képviselői vennének részt.

Hanganyag: Sigmond Árpád

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×