eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Sztrájkba lépnek a mozdonyvezetők

Sztrájkot hirdet a Mozdonyvezetők Szakszervezete július 23-án reggel 6 és 8 óra között, mert azonnali intézkedéseket akar kikényszeríteni a vasúti üzembiztonság javítása érdekében.

Az érdekképviselet ügyvezető alelnöke az InfoRádióban elmondta: a vasútbiztonság ügyéről eddig mindössze egy tárgyalás volt a közlekedési tárcánál, holott január óta követelik az azonnali intézkedéseket.

Borsik János megismételte: több magántársaságnál jogellenes módon, például megfelelő vonat- és mozdonyismeret nélkül foglalkoztatnak mozdonyvezetőket. Hozzátette: a mozdonyvezetők sokszor 20-30 órát vannak szolgálatban, ami szintén törvényellenes.

Az érdekképviseleti vezető hangsúlyozta: ha nem sikerül kikényszeríteni a vasútbiztonság javítását a közlekedési minisztériumtól, akkor a július 23-ai országos kétórás munkabeszüntetés után újabb sztrájkok várhatók.

A közlekedési tárca értetlenül áll a kezdeményezés előtt. A minisztérium közleményében azt írta: a szakszervezet által kezdeményezett egyeztetés második fordulóját július második hetére tűzték ki.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Hétfőtől harmadfokúra emelkedik az árvízvédelmi készültség a fővárosban

A folyó várhatóan a jövő hét második felében, nyolc métert meghaladó vízszinttel tetőzik a fővárosban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×