eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

MSZP: megkárosítják Debrecent

Az MSZP debreceni szervezete szerint sérti a város érdekeit a csütörtöki közgyűlés egyik előterjesztése. Bákonyi László és Csedrik Katalin szocialista önkormányzati képviselő úgy véli: a fideszes vezetésű Debrecen olyan ingatlancserére készül, amelyet nem előzött meg pályáztatás, verseny.

A szocialista politikusok azt mondták: a városnak a Debrecenben Fidesz-közelinek tartott egyik cég ajánlott ingatlancserét.

A kft. egy 621 négyzetméteres iroda- és raktárépületet, valamint egy 254 négyzetméteres beépítetlen utat adna egy csaknem 2300 négyzetméteres irodaházért.

Bákonyi László és Csedrik Katalin közölte: a cég ingatlanjánál 443 ezer, a városénál pedig 101 ezer forintban állapították meg a négyzetméterárat, ami szerintük irreális.

A debreceni Fidesz-frakció vezetője szerint semmilyen jogszabály-sértés nem történt az ügyben. Papp László azt mondta: az ingatlancserére egy beruházás miatt van szükség.

A politikus hangsúlyozta: ha a város a terület kisajátítása mellett dönt, akkor az eljárás évekig elhúzódhatott volna. Az ingatlancseréről csütörtökön szavaz a debreceni közgyűlés.

Címlapról ajánljuk

Hétfőtől harmadfokúra emelkedik az árvízvédelmi készültség a fővárosban

A folyó várhatóan a jövő hét második felében, nyolc métert meghaladó vízszinttel tetőzik a fővárosban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×