eur:
389.54
usd:
363.92
bux:
67966.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sólyom visszaküldte a parlamentnek a kistérségi törvényt

Visszaküldte az Országgyűlésnek a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló törvényt Sólyom László államfő.

A Köztársasági Elnöki Hivatal kommunikációs főosztálya közölte: Sólyom László azért nem nem ért egyet a kistérségi átsorolásokról szóló törvénnyel, mert a parlament által elfogadott módosításban - a jogszabályokkal ellentétesen - olyan települések is szerepelnek, amelyek esetében az érintett önkormányzatok nem kezdeményezték a változtatást.

Az államfő azt is kifogásolja, hogy a kormányrendelet által meghatározott megyei és regionális fejlesztési szervezetek sem fejthették ki véleményüket.

A közlemény példaként említi a sarkadi kistérséget, ahol az érintett önkormányzat kezdeményezése ellenére egy teljes kistérséget megszüntetnének.

Az államfő hiányolta a jogszabályban előírt szakmai és közigazgatási véleményezéseket is.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×