eur:
389.32
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Semjén: Gyurcsány miniszterelnöknek képzeli magát

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) készen áll a kormányzásra - jelentette be Semjén Zsolt pártelnök a KDNP országos gyűlésén.

A párt politikai célja a népszavazást követően az, hogy új választások eredményeképpen kormányra kerüljön - mondta a politikus a gyűlésen, amelyet abból az alkalomból hívott össze a pártvezetés, hogy a KDNP tagja lett az Európai Néppártnak.

Semjén Zsolt kifejtette: a KDNP arra az útra akarja visszavezetni Magyarországot, amelyről az orosz megszállás és a kommunista diktatúra térítette el az országot.

A KDNP elnöke szerint fontos, hogy megmondják az embereknek, mi az, amit tenni fognak, ha kormányra kerülnek.

A politikus közölte, hogy azokat nemzetstratégiai szempontból fontos cégeket, amelyeket magántulajdonba adtak, vagy adnak, visszaállamosítják, felülvizsgálják a privatizációs szerződéseket, biztosítani fogják a családi adózás választásának lehetőségét, érvényesítik azt a nyugdíj koncepciót, amelyet ősszel fognak benyújtani az Országgyűlésnek.

Semjén Zsolt szerint a miniszterelnök elhíresült balatonőszödi beszédének közismertté válását követően azért tudott a kormány hatalmon maradni, mert "az írástudók egy része, a lakájmédiával a hátuk mögött, nekiállt annak, hogy bemagyarázza a magyar társadalomnak, hogy a hazugság az igazság, a gyávaság a bátorság, az országvesztés az országépítés".

A KDNP elnöke szerint ennek az országnak a miniszterelnöke - "legalább is azt képzeli magáról, hogy az" -, sokkal durvább módon gyalázza a magyar nemzetet, mint "Jan Slota vagy George Funar valaha tette".

Semjén Zsolt a párt eredményeit összegezve közölte: a KDNP az ország harmadik legnagyobb pártja, országgyűlési frakciójuk a harmadik legnagyobb a törvényhozásban, jelen vannak a megyei és települési önkormányzatokban.

Mint mondta, az önkormányzatokban több képviselőjük van, mint az SZDSZ-nek és az MDF-nek együttesen.

Az Európai Néppárt vezetése május 14-vel ellenszavazat és tartózkodás nélkül tagjai közé emelte a Kereszténydemokrata Néppártot. A KDNP-vel 1997. szeptember 4-én szakította meg a kapcsolatot az Európai Kereszténydemokrata Szövetség (EUCD), amely szervezet 1999 februárjában egyesült az Európai Néppárttal.Navracsics: Ázsia felé tartunk

Az Európát megtagadó és Ázsia felé haladó magyar kormányról beszélt Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

A politikus szerint a kormánykoalíció "szavakban ugyan nem, de tettekben egyre inkább" megtagadja Európát.

Nemcsak a gazdasági életben, nemcsak a társadalmi felelősségvállalás kérdésében, hanem az emberi szabadságjogok tekintetében is - mondta.

Navracsics Tibor szerint öt éve távolodunk Európából, "ami szocialista definíciót használva azt jelenti, hogy Ázsia felé tartunk".

A Fidesz célja, hogy ezen az úton visszaforduljon az ország - tette hozzá.

Magyarország ma kettészakadt, gyenge ország. A mai magyar állam nagy és gyenge. Beavatkozik, ahol nem kellene, viszont nem avatkozik be ott, ahol nagyon is kellene. Nincs eszköze arra, hogy megvédje a polgárait, nincs eszköze arra, hogy megvédje piacait, vállalkozóit, nincsen eszköze arra, hogy megvédje a magyar nemzetet - mondta a politikus.

A Fidesz frakcióvezetője abban kérte a KDNP támogatását, hogy ez a mai gyenge ország erős országgá válhasson, hogy az állam takarékos, de erős legyen, olyan, amelyik meg tudja védeni polgárait.
Kitért arra is, hogy nincs szükség olyan politikusokra, akik "hisztis dühkitöréseikkel folyamatosan terrorizálják a közvéleményt".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×