eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bogsch Erik: Oktatásra és egészségügyre többet kellene költeni

A Richter Gedeon Nyrt. elnök-vezérigazgatója szerint az ország egy év alatt sokat lépett előre a konvergenciaprogramban meghatározott feladatok útján. Bogsch Erik, aki tavaly a Konvergenciatanács tagjaként véleményezte a dokumentumot, az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, az oktatásban és az egészségügyben is csökkenteni kellene az intézmények számát, és koncentrálni az erőforrásokat.

A Richter Gedeon Nyrt. elnök-vezérigazgatója szerint a gazdaság kifehérítése jól halad, ez az adóbevételeken is látszik. Bogsch  Erik ugyanakkor úgy vélte: komoly feladat annak eldöntése, hogy a rendelkezésre álló forrásokat mire fordítsa az állam.

Bogsch Erik szerint oktatásra és egészségügyre többet kellene költeni, ezek a területek ugyanis meghatározóak az ország jövője szempontjából.

Magyarországon pozitív értelemben vett elitképzésre lenne szükség - közölte -, azaz bizonyos tudományterületeken egy-két kiemelkedő egyetemre lenne szükség, ahol a szakértelem és a pénz is koncentrálódik, és ahova a legjobb képességű diákokat veszik fel.

Csökkentik a beruházásokat

Bogsch Erik a Richter Gedeon Nyrt. kapcsán elmondta: a cég 10 milliárd forinttal csökkenti a beruházásait idén, a megszorítások miatt.
A társaság kutatási-fejlesztési költségei nem változnak, mint ahogy az export marketingköltségeit sem.

Az elnök-vezérigazgató elmondta azt is: emiatt a részvények árfolyama már most 20-25 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi év közepén, a vállalat tőzsdei értéke pedig 3,6 milliárd dollár körül van, 1 milliárd dollárral alacsonyabb, mint volt.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×