eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kedvezményes kismamabérletért kampányol a KDNP

A nyugdíjas- és tanulóbérlethez hasonló kismamabérlet bevezetését szorgalmazza a fővárosi KDNP-frakció. Rétvári Bence kereszténydemokrata képviselő az InfoRádiónak elmondta: az új bérlet bevezetése éves szinten egymilliárd forintba kerülne, amelynek nagyobb részét az állam fizetné a fogyasztói árkiegészítésen keresztül.

Felkéri a főpolgármestert a KDNP-frakció, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat az illetékes minisztériummal a fogyasztói árkiegészítésről szóló törvény módosításról annak érdekében, hogy ezentúl a kismamák is kedvezményes bérletet vásárolhassanak - mondta az InfoRádiónak Rétvári Bence.

A fővárosi közgyűlés KDNP-frakciójának képviselője hozzátette: már megkezdték a tárgyalásokat a BKV-val is.

A módosítás költsége az első számítások szerint éves szinten még az egymilliárd forintot sem haladná meg; ennek nagyobbik részét az államnak, a kisebbiket a fővárosnak kellene állnia - közölte Rétvári Bence.

A kereszténydemokrata képviselő elmondta: a BKV ígéretet tett arra, hogy tanácsokat kér a technikai megvalósítással kapcsolatban azoktól a vidéki közlekedési társaságoktól, amelyek kedvezményeket biztosítanak a kismamáknak.

Rétvári Bence úgy véli: a lépést a gyorsuló népességcsökkenés is indokolttá teszi, hiszen az állam ezzel is a gyermekvállalást támogatná.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×