eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Somody keveri a lapokat a háttérben?

Az elmúlt időszak személyi és szakmai változtatásai az egészségügyben, sorban igazolják azt a feltételezést, hogy a kormányzat erőteljesen ad Somody Imre üzletember szavára. A koalíciós pártok egészségbiztosító pénztárak regionális felosztásáról elfogadott múlt hét végi javaslatáról a Plusssz pezsgőtablettákból meggazdagodott vállalkozó már egy hónappal ezelőtt beszélt az InfoRádióban.

Somody Imre június elsején azt mondta az InfoRádiónak, hogy ha rajta múlna, akkor az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat szét szedné hét regionális egészségbiztosítóra, és a hét régióban engedélyezné hét versenyző szereplő működését.

Az üzletember szerint a hét regionális egészségbiztosító maradhat állami kézben, vagy privatizálni lehetne, a kormány szándékától függően.

Az üzletember hangsúlyozta: hatalmas pénzt kell befektetni, emberek ezreit kell alkalmazni ahhoz, hogy egy régióban meg lehessen szerezni a piac 20-25 százalékát. Somody Imre úgy vélte: ebbe csak akkor vág bele egy cég, ha később megnyílik az országos piac is.

Ezután három-öt évvel lehet azt mondani, hogy megnyílhat az országos piac a regionális versenyzők előtt.

A kormány jelenlegi elképzelései alapján az egységes társadalombiztosítási keret fenntartása mellett jönnének létre versengő egészségbiztosítási pénztárak, ezekben kisebbségi részben, legfeljebb 49 százalékban megjelenne a magántőke.

Várhatóan 5-7 egészségbiztosítási pénztár alakulhat meg, és 6-12 hónapos átmeneti időszakban tehetnek ajánlatot valamennyi biztosítottnak, vagyis ebben az időszakban versenghetnének a betegekért.

Ezt követően, egy-egy pénztárt, egy-egy a későbbiekben meghatározandó, pontos lehatárolású régióhoz rendelnének. Azok, akik nem választottak biztosítót, automatikusan a régiójukban működő pénztárhoz kerülnének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nem volt olyan a legnagyobb önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári portfóliók között, amelyeknek ne nőtt volna a kezelt vagyona tavaly az MNB Aranykönyv friss számai szerint, ami leginkább a részvény- és tőkepiacok jó teljesítményének tudható be. Nem meglepő módon a pénztári hozamok rég nem látott magasságokba szöktek, csak úgy röpködtek a 20% feletti teljesítmények. Mindeközben a taglétszám mindkét pénztártípusnál csökken, és különösen aggasztó, hogy egyre kevesebb fiatal választja az öngondoskodásnak ezt a formáját. Erről a témáról bővebben is szó lesz a jövő heti Future of Finance konferenciánkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×