eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Egyre kedveltebb a motoros matrica

Több mint négyezren vettek eddig motoros autópálya matricát - mondta el az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs igazgatója. Május 1-je óta ugyanis a motorosok az autósokhoz képest fél áron használhatják a sztrádákat.

A motoros matricát kísérleti jelleggel vezette be az ÁAK, miután egyeztettek erről a motoros szervezetekkel és a közlekedési tárcával - mondta az InfoRádióban az autópálya kezelő szóvivője.

Winkler-Virág András hozzátette: szeptember végén fogják összegezni a tapasztalatokat, és hoznak egy hosszabb távú döntést.

Eddig 4300 motoros váltott matricát, de azt egyelőre a szóvivő nem tudta megmondani, hogy ez soknak vagy kevésnek tekinthető-e.

Csak annyit mondott, hogy arra számítanak: az autósokhoz hasonlóan a motorosok is júliusban és augusztusban használják a leggyakrabban a magyarországi sztrádákat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×