eur:
394.56
usd:
356.02
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Ellenőrzik a fagyikat, az ásványvizeket és az üdítőket

Hétfőtől indítják el az átfogó élelmiszerbiztonsági ellenőrzéseket az illetékes hatóságok. Ennek során főleg a fayglaltokat, ásványvizeket, üdítőket ellenőrzik.

Az országos főállatorvos az InfoRádiónak elmondta: a szakértők elsősorban a fagylaltokat, jégkrémeket, ásványvizeket, üdítőitalokat, valamint a hűtőlánc biztonságos működését ellenőrzik, de továbbra is fontos szempont a feketegazdaság elleni fellépés.

Süth Miklós emlékeztetett arra, hogy a korábbi évek tapasztalatai alapján a magyar termékek biztonságosabbak. Felhívta a figyelmet arra is, hogy kellő figyelemmel a vásárlók is gyakrabban elkerülhetik a problémákat.

Az országos főállatorvos emlékeztetett arra, hogy a korábbi években a leggyakrabban a minőség-megőrzési és a fogyaszthatósági idő lejárta, valamint a jelöletlen, illetve a hibás, hiányos vagy megtévesztő jelölésű termékek miatt szabtak ki bírságot az ellenőrök.

Címlapról ajánljuk
Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Október elsejével indul az új ügyeleti ellátás Budapesten. A főváros az utolsó helyszín, így ezzel már az egész országban az Országos Mentőszolgálat által koordinált egységes alapellátási ügyeleti rendszer működik majd. Budapesten külön lesz a gyermek és a felnőtt ügyelet, a főváros és a kerületek javaslatára pedig lesz két nappali ellátóhely is, ahol a lakcímkártyával nem rendelkezők kaphatnak háziorvosi ellátást.

Az ítéletidő már lecsapott Németországra és Ausztriára, és ez még csak a kezdet

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be az ítéletidő Németországban és Ausztriában is. A meteorológusok mindkét országban aggódnak az elkövetkező napok időjárása miatt. Az illetékes hatóságok felkészültek az eddigi és a lehetséges károk elhárítására, a lakosságot szinte szüntelen figyelmeztetik az időjárás várható alakulására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×