eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Takács Albert: "Jól szeretnék vezényelni"

Meghallgatta a Parlament alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága Takács Albertet. Az igazságügyi és rendvédelmi miniszter-jelölt a meghallgatáson azt mondta: fontos feladatának tekinti a határőrség és a rendőrség integrációját és nem hagyja, hogy utóbbit politikai nyomás érje.

"Jól szeretnék vezényelni" - fogalmazta meg ars poeticáját az igazságügyi és rendvédelmi miniszter-jelölt a parlament alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága előtt. A meghallgatáson Takács Albert kijelentette: fontos feladatának tekinti a határőrség és a rendőrség integrációját.

A miniszterjelölt közölte: egyeztetéseket kezd a gyülekezési törvény módosításáról, ugyanakkor egy új alkotmányt nem tart időszerűnek.

Takács Albert a rendőrségről szólva elmondta: nem hagyja majd, hogy politikai nyomás érje a testületet, ugyanakkor mindent meg tesz azért, hogy a rendőrök a jelenlegi szabályok szerint mehessenek nyugdíjba.

A Fidesz képviselője, Répássy Róbert a meghallgatás végén kijelentette: az ellenzéki párt nem támogatja Takács Albert kinevezését.

Az SZDSZ javaslata

Korábban az SZDSZ négy pontból álló javaslatcsomagot ajánlott a leendő miniszter figyelmébe.

Gusztos Péter, a liberális párt frakcióvezető-helyettese a parlamentben napirend előtt azt mondta: indítványozták, hogy jöjjön létre önálló rendészeti államtitkári tisztség, emellett több civilt szeretnének a rendőrségen, független, vizsgálati jogkörrel felruházott testületet javasolnak a rendőrséggel kapcsolatos panaszok kivizsgálására, és javasolják, hogy az oktatási és a rendészeti tárca közösen világítsa át a középiskolai rendészeti képzést.

A kormányfő május közepén jelentette be, hogy a rendőrségi botrányok miatt felmentését kérte Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter. Gyurcsány Ferenc a múlt héten közölte: a tisztségre Takács Albertet jelöli, akitől azt várja, hogy védje meg a testületet a politikai támadásoktól, de legyen kétszeresen kemény a rendőri bűnözéssel szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×