eur:
396.52
usd:
359.77
bux:
72308.55
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Lezárult a vizsgálat az NBH-nál az Egy-Másért Alapítvány ügyében

A Nemzetbiztonsági Iroda (NBI) szerdán befejezte vizsgálatát a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány kapcsolata ügyében; az erről szóló jelentést Buzálné Szabó Mária, az NBI vezetője felterjesztette Szilvásy György kancelláriaminiszternek, aki a vizsgálatot elrendelte.

A Nemzetbiztonsági Iroda közlése szerint a miniszter tájékoztatja a vizsgálat anyagáról Simicskó Istvánt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnökét, illetve a bizottságot.

Szilvásy György kancelláriaminiszter korábban átfogó vizsgálatot rendelt el az NBH-nál a csempészéssel gyanúsított Egymásért Egy-Másért Alapítvánnyal kapcsolatban felmerültek tisztázására, amelyet a Nemzetbiztonsági Iroda (NBI) folytatott le.

A vám- és pénzügyőrség az Egymásért Egy-Másért Alapítványhoz kapcsolódó csempészési ügyben hét személyt gyanúsít azzal, hogy 8.500 tonna, az országba behozott élelmiszer után nem fizettek meg összesen 1,22 milliárd forint áfát és vámot. Az ügyben jelenleg heten vannak előzetes letartóztatásban.

A Nemzetbiztonsági Iroda korábban hivatalosan közölte: az alapítvány ügyében indult büntetőeljárás nem érinti az NBH egyetlen aktív, vagy nyugalmazott dolgozóját sem.

Címlapról ajánljuk

A minimálbért a bruttó átlagbérhez köthetik a jövő évtől - Kormányinfó

A hétközi kormányülést követően Kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő válaszol újságírói kérdésekre is. Szó volt a magyar kormány válaszáról az EU bírósága által kiszabott büntetés ügyében, a hírekben szereplő kormányátalakításról, a határon túli választókerületek ügyéről, Magyar Péterről és az ukrajnai békétől lévő távolságról is..
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×