eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Jogerősen pert nyert Révész Máriusszal szemben

Jogerősen pert nyert Révész Máriusszal és a Fidesszel szemben Mayer Aranka szerdán; a Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint az alperesek megsértették a felperes jó hírnevét azzal, hogy azt állították: Mayer Aranka részt vett volna az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban. A Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett jogerős döntésével helyben hagyta az ügyben korábban született elsőfokú döntést azzal a kivétellel, hogy a táblabíróság ítélete szerint Mayer Arankának nem jár a korábban kiszabott félmillió forintos nem vagyoni kártérítés.

A jogerős döntés szerint Révész Máriusznak és a Fidesznek sajtótájékoztatón és a párt internetes honlapján közleményben kell bocsánatot kérnie Mayer Arankától.

Mayer Aranka az Élet és Irodalom című hetilap Orbán Viktor és felesége tokaji érdekeltségeivel foglalkozó "Tokaji borcsaták" című sorozata nyomán, a cikkek alapját képező dokumentumok átadójaként vált ismertté.

A per tárgya egy tavaly augusztusi sajtótájékoztató volt, amelyen Révész Máriusz, a Fidesz akkori szóvivője azt mondta, hogy "Mayer Arankát felhasználják az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban. Vannak olyan erők Magyarországon, amelyeknek 20-30 millió forintnál többet is megér az, hogy Orbán Viktort gyanúba keverjék. Egy-két tényfeltáró újságcikket megérne az, hogy Mayer Aranka vagy a családja hogyan tudott megvásárolni egy II. kerületi nagy értékű ingatlant".

A jogerős ítélet kihirdetését követően Mayer Aranka és jogi képviselője újságírók előtt azt mondta: felülvizsgálati eljárást kezdeményeznek az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×