eur:
388.83
usd:
360.17
bux:
68177.9
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több mint ötezer honvédségi alkalmazottat bocsátanak el

Év végéig több mint ötezer fővel csökkentik a Honvédelmi Minisztérium létszámát, amelybe beletartoznak a honvédség alakulatainál szolgáló katonák is.

Magyarország őrzi helyét a versenyképességi rangsorban, ám veszít pozíciójából régiós versenytársaihoz, Csehországhoz és Szlovákiához képest. A svájci IMD kutatóintézet évek óta publikálja az országok versenyképességi sorrendjét, és Magyarország a 35 helyen áll az 55 nemzet között. 2003 óta mindig a középmezőnyben van Magyarország - írja a Népszabadság.

Harmincezer főről az év végéig 24 500-ra csökkentik a Honvédelmi Minisztérium létszámát, amelybe beletartoznak a honvédség alakulatainál szolgáló katonák is - olvasható a Magyar Nemzetben. Szekeres Imre honvédelmi miniszter ugyanakkor szinte minden nyilatkozatban azt állítja, hogy az új hadvezetési rendszer létrehozásával az alakulatoknál 5000 fővel több lesz a betölthető helyek száma.

Óriási a különbség az európai uniós tagállamok közötti minimálbérekben - derül ki az Eurofund 2006-os jelentéséből. A legalacsonyabb, 82 eurós minimálbérrel a bolgároknak kell beérniük, a listavezető luxemburgiak ennek 18-szorosát vihetik haza, 1503 eurót. A magyar minimálbér 247 euró volt tavaly, a régióban Csehország mutatója volt a legmagasabb - derül ki a Napi Gazdaságból.

A Világgazdaság arról számol be, hogy júniusban az építőanyag-gyártók szinte kivétel nélkül emelik áraikat körülbelül 5-7%kal. Arra hivatkoznak, hogy költségeik növekedése, és a kiszámíthatatlan hazai piac miatt kellett meghozniuk ezt a döntést.

Minden adós álma az, hogy a hitelező, legyen akár magánszemély, közüzemi szolgáltató, kereskedelmi bank vagy pénzügyi vállalkozás valamilyen csoda folytán elfelejtkezzen még fennálló kötelezettségéről. Persze a valóságban elég ritka, hogy valakinek az adóssága elvesszen az adatok sűrűjében, s ha mégis valóra válna ez az álom, a hitelező minden valószínűséggel magánszemély lenne. A penzcentrum.hu az adósság elévülésének idejét és mikéntjét vette górcső alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×