eur:
388.83
usd:
360.17
bux:
68177.9
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Nem nevezném tragikus hétvégének"

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban szomorúnak, de átlagosnak nevezte a hosszú hétvége mérlegét. Dobson Tibor elmondta: a három nap alatt 11 ember veszítette életét, heten közlekedési balesetben, négyen pedig vízbe fulladtak.

"Szomorú, de átlagos" hétvégének nevezte a mögöttünk hagyott három napot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor az InfoRádióban azt mondta: a pünkösdi hétvége alatt 11-en haltak meg, ebből heten balesetben, négyen pedig vízbe fulladtak.

"Nem nevezném tragikus hétvégének" - fogalmazott a szóvivő, aki azt is elmondta, hogy ezerszer volt szükség a kollégái riasztására, elsősorban viharkárok, közlekedési balesetek, műszaki- és életmentés miatt.

A vihar megbontotta a háztetőt

Vasárnap estétől kedd reggelig 150-szer riasztották a tűzoltókat, elsősorban fakidőlések, villamos felsővezetékek leszakadása miatt. Fejér megyében a vihar egy családi ház tetejét bontotta meg - említette egy példát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, aki hangsúlyozta, hogy elsősorban helyi viharok voltak.

Hétfőn egyébként jégeső esett Borsod-Abaúj-Zemplén megye több térségében. A viharok főleg a zempléni és az észak-borsodi településeket érintették.

A Borsod Online internetes oldal tájékoztatása szerint Monok környékén teljesen tönkrement a vetés a jégverés miatt, és sok épületben is kár keletkezett. Szendrőn 50-60 négyzetméteren bontotta meg a szél a római katolikus templom tetejét.

Szivattyúztak Kisújszálláson

Kisújszálláson folyamatosan szivattyúzni kellett a vizet a pincékből és garázsokból, miután vasárnap 107 milliméter eső esett a nagykunsági városban.

A házakat és az udvarokat fertőtlenítették, mert a nagy mennyiségű csapadék miatt az emésztőgödrök megteltek, ami fertőzésveszélyt jelent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×