eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A magas orvosi díj miatt tiltakoznak a sportrepülők

Tiltakoznak az ejtőernyősök, siklórepülők és vitorlázórepülők, mert az idén életbe lépett szabályozás szerint a vadászpilóták orvosi vizsgálatának a díját kell megfizetniük egy egyszerű repülőorvosi vizsgálat után is. Bognár József, a Sportrepülők Érdekvédelmi Fórumának vezetője elmondta: 3.860 forint helyett 29 ezer forintot kell fizetniük egy vizsgálatért.

A honvédelmi tárca orvosi intézménye szabta meg, hogy az ejtőernyősöknek, a siklórepülőknek és a vitorlázórepülőknek is a vadászpilóták orvosi vizsgálatának a díját, vagyis 25 ezer forintot kell megfizetniük - mondta az InfoRádiónak a Sportrepülők Érdekvédelmi Fórumának vezetője.

Bognár József kiemelte: az összes légijármű-vezetőnek ezt az összeget kell megfizetnie egy vizsgálatért.

A sport- és vitorlázórepülőknek a teljes díjat meg kell fizetni, noha a vizsgálat jóval egyszerűbb, mint a vadászpilótáké - hangsúlyozta a Sportrepülők Érdekvédelmi Fórumának vezetője.

Bognár József közölte: 3.860 forint az elvégzett vizsgálatok valós díja, ezzel szemben 25 ezer forintot és négyezer forint hatósági pecsételési díjat kell fizetniük. Az intézkedés közel hatezer pilótát érint.

Az egészségügyi tárca is egyetértett azzal, hogy díj magas és elfogadhatatlan - emelte ki Bognár József.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×