eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hétfőn várható nagy torlódás a határokon

Jelenleg nem kell hosszabb várakozási időre számítani a határátkelőhelyeken - mondta el az InfoRádiónak a Határőrség szóvivője. Hétfőn viszont komolyabb fennakadásokkal számolnak főként a hegyeshalmi határnál, így érdemes kerülőutat választani.

Szokásos szombati forgalom van a határátkelőhelyeken - közölte a Határőrség szóvivője. Tímár Zoltán hozzátette: míg az elmúlt napokban nagyon zsúfolt volt a hegyeshalmi, a röszkei és a tompai határátkelőhely, most mind nagyon jól járható, pár perc alatt át lehet jutni az ellenőrzésen.

A szóvivő kiemelte: Záhonynál kell többet várakozniuk az utazóknak, azonban ez sem a pünkösdi hosszú hétvége miatt van, hiszen itt mindig nagy a forgalom, a teherautók akár 6 órát is várakoznak a kiléptetésnél.

Pénteken nagyon nagy forgalmat bonyolítottak le a határátkelőhelyek, legtöbben Hegyeshalomnál lépték át az országhatárt, ám ott sem kellett hosszabb ideig várakozni.

Tímár Zoltán hozzátette: a hétvége hátralevő részében az átlagosnál nagyobb forgalommal számolnak, de fennakadásokra szombat-vasárnap egy határátkelőhelyen sem kell számítani.

Más lesz a helyzet hétfő délután, hiszen a vendégmunkások miatt a röszkei és a tompai határátkelőhelyen biztos, hogy lesz várakozás. Az esti órákban már Hegyeshalomnál is állni fog a sor, így a határőrség kerülőutat javasol, elsősorban a Rajka, Kópháza, Fertőd, illetve Sopron felé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×