eur:
385.92
usd:
354.58
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Szabad lesz a visszaút az állami nyugdíjrendszerbe?

A Pénzügyminisztérium egyik munkatársa felvetette annak lehetőségét, hogy ismét nyissák meg a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe való visszalépés lehetőségét. A javaslat sokak számára "zsebbevágó" lehet. Lapszemle.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy a Pénzügyminisztérium munkatársa a nyugdíjreform-kerekasztal legutóbbi ülésén felvetetette: újra meg kellene nyitni a visszalépés lehetőségét a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe.

A javaslat hátterében az állhat: lehet, hogy már jövőre több ezren szembesülhetnek azzal, hogy "elvesztették" nyugdíjuk egy részét. Jövőre lesznek tíz éve pénztártagok azok, akik az elsők között - 1998-ban - úgy döntöttek, hogy belépnek a kétpilléres nyugdíjrendszerbe.

Ezzel viszont "lemondtak" társadalombiztosítási nyugdíjuk negyedéről - cserébe a magánnyugdíjpénztár utalhat nekik majd valamekkora összeget. Döntésüket következmények nélkül 2002-ig vonhatták vissza.

A jelenlegi szabályozás szerint csak azok a magánpénztári tagok kérhetik teljes nyugdíjukat a társadalombiztosítástól, akik 2013 előtt mennek nyugdíjba A szakértők zöme szerint viszont aggályos lehet a tárca megoldása.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy egyeztettek a koalíciós pártok és a kormány képviselői az utóbbi két napban az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról. A találkozón jelen volt Gyurcsány Ferenc kormányfő, és Kóka János az SZDSZ elnöke is. A magas szintű politikai találkozó ellenére az álláspontok nem közeledtek.

Korábban egyébként úgy volt, hogy vasárnap lesz a következő egyeztetés az egészségbiztosítási reformról, de ez a találkozó a Kormányszóvivői Iroda vezetőjének tájékoztatása szerint elmarad.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×