eur:
389.65
usd:
361.83
bux:
68487.11
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szent-Iványi: Valóban romlott megítélésünk

Valóban romlott Magyarország megítélése az Európai Unióban, de nem olyan mértékben, ahogy azt a Fidesz állítja - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szent-Iványi István. Az SZDSZ európai parlamenti képviselője kiemelte: Magyarország korábban mérce volt az új tagállamok között, de visszacsúszott a középmezőnybe. Hozzátette: ha stabilizálódik a gazdasági és a politikai helyzet, visszaszerezhető a korábbi remek megítélés.

A Fidesz politikusain kívül másoktól nem lehetett hallani, hogy az Európai Unióban "szanckió Gyurcsány"-t terveznek kidolgozni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szent-Iványi István.

Az SZDSZ európai parlamenti képviselője kiemelte: Magyarország uniós megítélése az elmúlt években valóban romlott, de nem olyan mértékben, mint ahogy azt a legnagyobb ellenzéki párt állítja.

Magyarország korábban egyfajta mérce volt az új tagállamok között, de mára visszacsúszott a középmezőnybe - tette hozzá.

Szent-Iványi István szerint a képet befolyásolta a gazdaság hanyatlása, a konvergenciaprogram körüli gondok és a tavaly őszi események.

Ha a kormány tartani tudja vállalásait és stabilizálódik a gazdasági, valamint a politikai helyzet, akkor Magyarország visszaszerezheti korábbi kitűnő megítélését az Európai Unióban - tette hozzá az SZDSZ politikusa.

Az európai parlamenti képviselő szerint komoly figyelmeztetés az uniónak, hogy Oroszország, Türkmenisztán és Kazahsztán a múlt héten megállapodott egy közös földgázvezeték építéséről.

A tervezett Nabucco sikere érdekében is fontos lenne, hogy az unió közös energiaügyi politikát alakítson ki - mondta Szent-Iványi István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×