eur:
389.75
usd:
362.17
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Karib-tenger magyarjai

A magyar ingatlanvásárlók legkedveltebb célpontja továbbra is Horvátország, de egyre többen fordulnak az egzotikus piacok felé is - írja a portfolio.hu. A hazai befektetők olyan tengerentúli ingatlanpiacokon is megjelentek, mint Panama, Dominika vagy Brazília.

A Népszabadság azt írja, hogy csak átlagosan emelte 17 százalékkal viteldíjait május 1-jén a MÁV. Az utasok többsége a tarifarendszer átalakítása óta ennél nagyobb, akár harminc százalékot meghaladó drágulást is érzékelhet a rövidebb utazásoknál. Cserébe a hosszabb távokon átlag alatti áremelkedést, az ötszáz kilométernél is hosszabb vonatozásra vállalkozók árcsökkenést tapasztalhatnak.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy azonnali vizsgálatot kezdeményeznek a gyógyszergyártók, ugyanis szerintük az Országos Egészségbiztosítási Pénztár valótlan gyógyszerforgalmi adatok alapján akar velük pénzt fizettetni az államkasszába.

Január 15-étől havonta kell fizetniük a gyógyszergyártóknak aszerint, hogy az adott időszakban az egészségbiztosító mekkora összeget juttatott tb-támogatásként a patikákban kiváltott készítményeikhez.

Az Index.hu az írja, hogy tizenkilenc év után először a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában valóban szerepel magyar film is: Tarr Béla A londoni férfi című filmjének utómunkálatait gyorsított tempóban, de sikerült befejezni. Sőt, ahogy a Variety beszámolt róla, már el is kelt a francia seregszemlén. A vásárlók: Anglia, Görögország és a Benelux-államok.

A Világgazdaság számol be arról, hogy a cseh mezőgazdasági kamara országos tiltakozó akciókra készül júniusban, mert állítása szerint a nagy élelmiszerláncok nem hajlandók hazai termékeket árusítani. A prágai kormány agrárminisztere azt ígéri, hogy a kormány hamarosan előáll tervével az áruházláncok és a helyi beszállítók közötti helyzet rendezésére.

A Napi Gazdaság írja, hogy az államnak okozzák a legtöbb kárt a pénzügyi bűncselekmények elkövetői. Április végéig csaknem 6 milliárd forint összegű adócsalást tártak fel a Vám- és Pénzügyőrség nyomozói, ám az elkövetési értéknek csupán a tizedét tudták lefoglalni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×