eur:
389.54
usd:
363.92
bux:
67966.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A peres ügyekben is közreműködhet majd a jogi segítségnyújtó szolgálat

Három éve működik a jogi segítségnyújtó szolgálat, amely a legtöbbször családi és munkajogi ügyekben nyújt jogi segítséget a rászorultaknak - mondta az InfoRádiónak az Igazságügyi Hivatal főigazgatója. Hatvani Erzsébet kiemelte: jövő évtől a büntető és polgári peres ügyekben is közreműködhet a szolgálat.

Jól bevált a jogi segítségnyújtó szolgálat intézménye - közölte Hatvani Erzsébet.

Az Igazságügyi Hivatal főigazgatója kiemelte, hogy a szolgálat a megyeszékhelyeken működik, valamint a nagyobb városokban kirendelt ügyfélfogadások is vannak.

Hatvani Erzsébet közölte, hogy az elmúlt három év során 43 ezer ügyfél jelent meg a hivatalokban, míg a szolgálatnál 450 jogi segítő dolgozik.

Hozzátette: leggyakrabban családi, munkaügyi és társadalombiztosítási ügyekben keresik fel a szolgálatot.

Az ügyfél általános tanácsadásban részesül, hogy hova tud fordulni, illetve rászorultsági küszöb alapján ingyenesen vagy visszatérítendő támogatás formájában jogi segítőt kaphat a peren kívüli ügyekben - fejtette ki a főigazgató.

Hatvani Erzsébet elmondta, hogy a tervek szerint 2008-tól már a büntető és a polgári peres ügyekben is támogatást kapnak az ügyfelek rászorultsági alapon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×