eur:
389.7
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Szívesen dolgoznak a magyarokkal Brüsszelben"

Kedvező a magyarok megítélése Brüsszelben, az Európai Unió intézményeiben - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fóris György újságíró, a Bruxinfó ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a magyar szakemberekkel szívesen dolgoznak együtt.

Az Európai Bizottság szemszögéből Magyarország nem rossz ország, magyarnak lenni nem jelent rosszat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Bruxinfó ügyvezető igazgatója.

Fóris György újságíró kiemelte: az uniós jogharmonizáció terén Magyarország az első harmadban van.

Az uniós intézményekben azokat az országokat kedvelik, amelyek kooperálnak, lehet rájuk számítani, és nem verik az asztalt - hangsúlyozta a Bruxinfó ügyvezető igazgatója. Hozzátette: ezen a téren is az élmezőnyben van Magyarország, és a magyar szakemberekkel szívesen dolgoznak együtt Brüsszelben.

Példaként említette, hogy a csatlakozási tárgyalások folyamán a magyarok előkészítették a terepet, míg a lengyel küldöttség szinte csak követelőzött.

Más fejlődési pályára teheti az országot a nyolcezer milliárd forintos uniós támogatás - vélekedett Fóris György.

A Bruxinfó ügyvezeto igazgatója emlékeztetett, hogy Írország és Portugália elmaradott országként csatlakozott az EU-hoz, de jól felhasználva a pénzeket sokat fejlődött, ezzel szemben a görögök nem tudták kiaknázni a támogatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×