eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Gyurcsány: "Bár egyszer megdobálnának paradicsommal, Istenem!"

A Köztársasági Õrezred számolt azzal, hogy az MSZP szerda esti rendezvényén megdobálják Gyurcsány Ferenc pártelnök-kormányfőt. A személyvédelmi főosztály vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a fekete esernyők kézenfekvő eszközök a tojászápor kivédésére.

A tavaly májusi balatonőszödi beszéd szeptemberi nyilvánosságra kerülése után megszaporodtak a Gyurcsány Ferencet érintő fenyegetések - mind verbálisan, mind fizikálisan.

Éppen ezért az elmúlt háromnegyed évben a Köztársasági Õrezred fokozottabban védi a miniszterelnököt. Sőt, az elmúlt hónapokban már a sajtó munkatársainak beléptetését is jobban ellenőrzik azokon a rendezvényeken, amelyeken a szocialista pártelnök-kormányfő is jelen van.

"Bár egyszer megdobálnának paradicsommal, Istenem!"

Ezzel együtt Gyurcsány Ferenc nem egy esetben okoz fejtörést az őt védőknek. Internetes naplója tanúsága szerint feleségével néha testőrök nélkül megy moziba vagy legutóbb például az MSZP majálisán tréfálta meg őrzőit és tért le a tervezett útvonalról.

Tavaly ősszel pedig a köztelevízió reggeli hírműsorában arról beszélt, hogy nem rettenne meg a kisebb atrocitástól sem: "Bár egyszer megdobálnának paradicsommal, Istenem!" - fogalmazott.

Számoltak vele

Most szerdán nem paradicsommal, hanem tojással dobálták Gyurcsány Ferencet. Ezzel azonban számolt a Köztársasági Õrezred. Kardos Imre, a személyvédelmi főosztályvezetője az InfoRádiónak azt mondta: a titkosszolgálatok jelezték, hogy lesznek tiltakozók.

"Az utóbbi időben mind Budapesten, mind vidéken több esetben dobáltak, ezért számolnunk kellett azzal, hogy ilyen jellegű nyilvános megjelenés alkalmával ez bizony benne van a pakliban" - mondta Kardos Imre.

A rendőr dandártábornok szerint elsősorban akkor kell számítani ilyen tiltakozó akciókra, ha ezt a rendezvény jellege lehetővé teszi. Nyilvános tömegrendezvényen ugyanis nem lehet kiszűrni azokat, akik nem csak szavakkal akarnak demonstrálni.

Nem ugyanaz, mintha kövekkel dobálnának

A Köztársasági Õrezred személyvédelmi főosztályvezetője hozzátette: mivel a kődobálás adott esetben élet kioltására is alkalmas lehet, ezért az más büntetőjogi kategóriába esik, mint a paradicsom- vagy tojáshajigálás.

Ez utóbbi "csak" az emberi méltóságot sérti - mondta Kardos Imre, aki megjegyezte: a fekete esernyők kézenfekvő eszközök a tojászápor kivédésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×