eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ötvenéves a papírjaguár

Idén ötven éve annak, hogy megkezdték a Trabant gyártását. A szocialista időkre emlékeztető autó Magyarországon reneszánszát éli, hiszen mind a belföldi, mind a külföldi turisták előszeretettel furikáztatják magukat Budapesten és környékén a legendás pöfögő masinával.

1994-ben alakult meg a Trabant-Wartburg Klub néhány lelkes taggal, de rövid idő alatt félezren csatlakoztak a szervezethez - mondta a klub elnöke.

A Trabant már csak "bohókás darabja a múltnak", éppen ezért az utóbbi öt-hat évben egyre több turista nevez be egy-egy autókázásra Budapesten.

Muczán Gábor közölte: vannak direkt erre felkészített, fordított kormányműves vagy félbevágott autóik, amelyeket a vendégek is vezethetnek.

A külföldiek számára kultuszautó a Trabant, amelyet idén ötven éve, hogy gyártani kezdtek, és több mint 3 millió darabot adtak el belőle.

A Trabant-túrákat olyan klubtagok találták ki, akik utazási irodát is vezettek, és arra gondoltak, hogy egy tengerentúli vendégnek nagy élményt jelenthet, hogy őt egy "plasztikdobozzal" vitték ki a repülőtérre - mondta Trabant-Wartburg Klub elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×