eur:
385.25
usd:
354.71
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Sokszor indokolatlanul vesztegelnek a mentők

Az Országos Mentőszolgálat az orvos szóbeli utasítására, de a hivatalos menetlevél nélkül szállította tovább Hódmezővásárhelyről Szentesre azt a mindszenti beteget, aki útközben meghalt az orvos nélküli mentőautóban - tudta meg az InfoRádió a mentőszolgálat szóvivőjétől.

Győrfi Pál a tragikus eset kapcsán rámutatott, hogy a mentőknek gyakran indokolatlanul sokáig kell vesztegelniük a kórházak felvételi osztályainál.

A 67 éves tüdőbeteg férfi ellátása április 1-jétől a szentesi kórház feladata lett volna, sürgősségi esetben azonban a mentőnek a legközelebbi intézménybe kell vinnie a beteget. Ebben az esetben is ez történt - mondta a szóvivő. Az csak megerősítette a mentőápolót a döntésében, hogy a Mindszent és Szentes közötti úton baleset történt.

Mint ismeretes, Hódmezővásárhelyen egy orvos stabilnak ítélte a beteg állapotát, ezért azt mondta a mentőknek, hogy vigyék tovább Szentesre.

Ezt ugyan nem adta írásba, Győrfi Pál azonban azt mondta: a mentőápoló felelőssége addig terjed, míg orvoshoz nem kerül a beteg. Onnantól azt kell tennie, amire az orvos utasítja, akkor is, ha az orvos nem tesz eleget adminisztratív kötelességének.

A szóvivő elmondta: a mentőknek általában sokat kell vesztegelniük a kórházak betegfelvételi osztályán, amelyek működését javítani kell.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×