eur:
385.83
usd:
355.54
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Az MSZP-s képviselő szerint inkább maradna otthon az államtitkár

Karsai József szocialista képviselő szerint van olyan államtitkára a kormánynak, akinek azért kellene fizetni, hogy otthon maradjon. A politikus szerint a probléma azzal van, aki visszafogott képességei mellett nagy szorgalommal veti bele magát a munkába.

Az Il Ferro autóreklámos cég vezetője a Népszabadságnak bejelentette: pénzügyi problémáik miatt három hónapra felfüggeszti a reklámdíjak folyósítását a nyolcezer ügyfélnek. A partnerek jó részénél rövidesen kopogtathat a végrehajtó, mivel az ígéretekben bízva anyagi erejük felett vágtak bele az autóvásárlásba. A cég vezetője azt mondta, az ügyfeleket semmilyen anyai hátrány nem érheti, hisz a szerződés lejárta értelemszerűen három hónappal kitolódik. Elvileg május végén, június elején utal a társaság. Az Il Ferro a két hét múlva esedékes áprilisi részlettel együtt már most milliárdhoz közelítő tartozást görget maga előtt. Korábban a cég által megadott ügyfélszám alapján a Népszabadság háromszázmillió forintra becsülte azt az összeget, amelyet havonta kellene folyósítani az ügyfeleinek.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Karsai József szocialista képviselő szerint van olyan államtitkára a kormánynak, akinek azért kellene fizetni, hogy otthon maradjon. A politikust annak kapcsán kérdezte a lap, hogy az államtitkárok és a szakállamtitkárok többsége a törvény szerint járó összegnél 20-25 százalékkal magasabb fizetést kap. Karsai József szerint a probléma azzal van, aki visszafogott képességei mellett nagy szorgalommal veti bele magát a munkába. A Magyar Nemzet szerint a képviselő ezzel az egészségügyi tárcára utalt, de a politikus azt sem érti, hogy a környezetvédelmi tárcánál ki mit csinál.

Még mindig Lászlóból, Istvánból és Józsefből, illetve Máriából, Erzsébetből és Ilonából van a legtöbb az országban - írja az Index. A 2004-ben született gyerekek közül a legtöbbet Bencének, Máténak és Annának hívják, de a top 100-ban épp úgy szerepel a Brendon, a Krisztofer és a Dzsenifer, mint a Mária, az István vagy a Vilmos, derül ki a belügy adatfeldolgozójának legfrissebb statisztikáiból. 2004-ben nem kevesebb, mint 387 kis Kevin született az országban, és további 89-nek ez a második utóneve.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány tervei szerint az üdülési csekk felhasználási lehetőségeit tovább bővítik, így a közeljövőben gépkocsi-, sátor- és síkölcsönzés, illetve utas- és baleset-biztosítás során is lehet majd fizetni vele. A munkaadók, gazdálkodó szervezetek 2007-ben 5,5 milliárd forint értékben vásároltak az utalványból. Az év végére a forgalom eléérheti a 20 milliárd forintot, a kedvezményezett munkavállalók száma pedig a 800 ezer-egymillió főt.

Százmilliárd forint pluszbevételt is hozhat az államháztartás konyhájára az ingatlanadó - derül ki abból a Világgazdaság birtokába került dokumentumból, amelyben az államreform-bizottság vezetője számol be a pénzügyminiszternek a konvergenciaprogram végrehajtásáról. Az anyag vélhetően az alapját képezi a Brüsszelnek két hét múlva elküldendő beszámolónak. A közteherviselés terén nem áll jól a kormány a saját maga elé kitűzött feladatok teljesítését illetően. Az anyag sejtelmesen hallgat arról, hogy a terveknek megfelelően vajon megkezdődik-e az idén a tb-járulékok befizetésének személyre szóló nyilvántartása. A kabinet nem mondott le a férfiak nyugdíjkorhatárának emeléséről. A másik végletet az egészség- és gyógyszerügy jelenti, ahol a kitűzött tennivalók zömén már túl van a kormányzat.

A világgazdaság fejlődése és az olajárak alakulása közötti összefüggés régóta jól ismert, ennek végletes következményeit két olajválság kapcsán is megismerhettük - írja a portfolio.hu. A jelenlegi bizonytalan világpolitikai helyzet, és a környezetszennyezés könnyen előidézhet egy újabb erőteljes olajár-emelkedést. De mi lehet ennek a következménye? Gazdasági recesszió? Elszabaduló infláció? Az oldal összeállítása választ ad erre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×