eur:
385.99
usd:
355.55
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Búcsúztató demonstráció a megszűnő BM Kórháznál

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete úgy tudja, hogy bezár a BM Kórház, és bizonytalan az intézeteinek sorsa is, ezért pénteken délután két órakor búcsúztató demonstrációt tartanak a központi rendelőintézetnél.

Bezár a BM Kórház, és bizonytalan az intézeteinek sorsa is, ezért pénteken délután két órakor búcsúztató demonstrációt tart a Budakeszi úti központi rendelőintézetnél a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete.

A Belügyminisztérium kórházához csaknem 200 ezer rendőr, határőr, katasztrófavédelmi, vámhatósági dolgozók, az igazságügyi valamint az önkormányzati és területfejlesztési tárca munkatársai tartoztak. A szolgáltató feladatát az Állami Egészségügyi Központ veszi át.

Jövő héten döntenek

A szervezet főtitkára, Bárdos Judit az InfoRádiónak elmondta: a BM Kórház teljes létszáma, vagyis 980 dolgozója lesz bejelentve a munkaügyi központba csoport létszámleépítésre április végén. Kérdéses, hogy átkerülnek-e a dolgozók a négy intézményből létrejövő Állami Egészségügyi Központba - tette hozzá.

Az érdekképviselet főtitkára közölte: jövő héten ül össze a négy érintett tárcavezető, és végleg döntenek a kórház sorsáról

Nem tudják majd ellátni a betegeket?

Megrendítő élmény volt végigjárni a BM Kórházhoz tartozó, a Budakeszi úton és a Városligeti fasorban lévő intézményeket, ahol bezártak osztályokat - emelte ki Bárdos Judit.

A szakszervezet főtitkára kifejtette: nem hiszi, hogy az Állami Egészségügyi Központ el tudja látni megfelelően azokat a betegeket, akik korábban a BM Kórházhoz tartoztak.

Példaként említette, hogy húsz ággyal fog működni a reumatológiai osztály, amely nem elegendő a leginkább mozgásszervi betegségben szenvedő rendvédelmi dolgozók számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Lázár János: Magyarország nem lesz senkinek a leányvállalata!

Lázár János: Magyarország nem lesz senkinek a leányvállalata!

A kínai elnök látogatása nem a magyar függetlenség feladásáról szól, hanem pont a magyar szuverenitás erősítését jelenti - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjújában Lázár János építési és közlekedési miniszter, majd aláhúzta: a kínai-magyar kapcsolatok erősítése nem politikai rögtönzés alapján történik, tudatos stratégia szerint halad előre. Meglátása szerint az EU nem tudja eldönteni, hogyan viszonyuljon Kínához. A tárcavezető beszélt arról is, hogy Európa gazdag, de már gyenge, a korábbi gazdasági modell már nem érvényes az unióban, a régi képletet kidobták, de még nincs helyette új megoldóképlet és rémisztőnek nevezte, hogy a blokk katonailag értelmezhetetlen erőt képvisel. Az interjú során szóba került a Budapest-Belgrád vasútvonal, a V0 vasútvonal kínai megvalósítása, általánosságban a kínai tőke szerepe, Magyarország mint gazdasági kulcsállam, az autóúthálózat fejlesztése, valamint az orosz-ukrán háború következményei, a várható szimbolikus jelentőségű beruházások a szűk költségvetési keretek közepette. Jelezte azt is a miniszter, hogy 2025 nyarára kész lesz a Budapest-Belgrád vasútvonal teljes vasúti pályája. Annak a reményének adott hangot, hogy a háború után lennie kell európai-orosz energetikai együttműködésnek, és ebben Magyarország közvetítő lehet. Az interjúban Lázár János elismerte, hogy a legnagyobb magyar tulajdonú építőipari cégek megerősödésében nagy szerepet játszottak az állami beruházások, szerinte ez legitim mód volt, ugyanis stratégiai érdek a szektor magyar kézben tartása. Ezen a ponton azonban az állam és a piaci szereplők kapcsolata korszakváltáshoz érkezett elmondása szerint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×