eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A járatok huszadát törölték a ferihegyi sztrájk miatt

Délután fél háromkor véget ért a ferihegyi földi kiszolgálást végzők pénteken meghirdetett kétnapos munkabeszüntetése. A sztrájk miatt a járatok mintegy 5 százalékát kellett törölni, a munkáltató Celebi Kft.-t több 10 millió forintos kár érte.

A Budapest Airport szóvivője az InfoRádióban elmondta: a 48 órás munkabeszüntetés alatt közlekedő 624 járatból 33-at töröltek; ebből 8-at szombaton.

Szollár Domokos emlékeztetett arra, hogy pénteken már a légitársaságok többsége saját személyzettel megoldotta a földi kiszolgálást, és a cégek a szabad helyekre átvették más társaságok utasait.

A Celebi Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a munkabeszüntetés miatt több 10 millió forintos kár érte a társaságot.

Limburger Lóránd hozzátette: a sztrájk befejezése után azonnal helyreállt Ferihegyen a megszokott forgalmi rend. Szólt arról is, hogy még szombaton ismét tárgyalnak a szakszervezetekkel a béremelésről és más munkajogi követelésekről.

A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete pénteken azt közölte: ha nem tudnak megállapodni, készek újabb sztrájkra is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×