eur:
385.46
usd:
354.93
bux:
68092.9
2024. május 21. kedd Konstantin

Lassan csúcsforgalom van a határokon

Erős a forgalom az osztrák-magyar határátkelőknél: Hegyeshalomnál befelé két órát, kifelé azonban csak néhány percet kell várni a határátlépéssel. Később a keleti és déli átkelőknél is torlódás lehet - mondta el a határőrség szóvivője.

Hegyeshalomnál jelenleg két órás várakozásra kell számítani a Magyarországra belépő oldalon, ez 8-9 óra felé valószínűleg romlik majd. A helyzet valamelyest javult, hiszen éjszaka három órát kellett a sorban állni - mondta az InfoRádiónak a Határőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Tímár Zoltán hozzátette: Ausztria felé csupán néhány percet kell várni a határátlépésnél.

A többi osztrák-magyar határátkelőnél - Kópházánál, Fertődnél, Sopronnál és Rajkánál - sokkal jobb a helyzet: itt a Magyarországra való belépésnél csupán néhány autó várakozik - közölte a szóvivő.

Nyugaton, délen torlódás lehet

Elmondta: a szerb, ukrán és román vendégmunkások miatt pénteken először a nyugati határszakaszon, majd délutántól Szerbia felé a röszkei és a tompai, Románia irányába a nagylaki, a gyulai és az ártándi, Ukrajna felé pedig a záhonyi közúti határátkelőhelyen várható torlódás.

A magyar-szerb határon 30 perces várakozásra kell számítani a kifelé való határátlépésnél, a romániai határátkelőknél szinte folyamatos a forgalom mindkét irányban - fűzte hozzá Tímár Zoltán.

Ukrajnából Magyarország felé Záhonynál két órát kell várakozni, Veressuránynál, Tiszabecsnél egyet.

Hétfőn, kedden újabb csúcs

Tímár Zoltán úgy véli, péntek kora estig helyreáll a rend a határátkelőkön, szombaton mindenhol kisebb forgalomra számítanak.

Hétfőn azonban ismét sok autós kel útra. A szóvivő szerint csúcsforgalomra hétfő késő délutántól kell számítani, és még kedden is jelentős lesz a forgalom.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hoffmann Tamás nemzetközi jogász: 1-2 hónapba is telhet, mire döntenek Netanjahuról Hágában

Hoffmann Tamás nemzetközi jogász: 1-2 hónapba is telhet, mire döntenek Netanjahuról Hágában

Több tagú bírói testület, nem pedig az ügyész fog dönteni arról, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) végül kiad-e elfogatóparancsot Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ellen. A döntés akár 1-2 hónapig is húzódhat, az eljárás pedig szigorú szabályok szerint zajlik, nem áll meg az antiszemitizmus vádja, melyet Netanjahu fogalmazott meg az ügyben eljáró ügyész ellen – egyebek mellett erről beszélt Hoffmann Tamás nemzetközi jogász, a Budapesti Corvinus Egyetem docense a Portfolio Checklist keddi adásában. Az akadémikust annak kapcsán kérdeztük, hogy az ICC ügyésze, Karim Khan elfogatóparancs kiadását kezdeményezte Netanjahu, Joav Gallant izraeli védelmi miniszter és több Hamász-vezető ellen a gázai háborúban a gyanúja szerint elkövetett nemzetközi jogsértések miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×