eur:
389.16
usd:
362.11
bux:
68510.26
2024. május 8. szerda Mihály

A biomassza lehet a jövő magyar energiája

Elsősorban a biomassza felhasználásával lát lehetőséget a megújuló energiaforrások 20 százalékos arányának elérésére a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Németh Imre egy budapesti szakmai fórumon emlékeztetett arra, hogy a megújuló energiaforrások felhasználásának támogatására a következő hét évben mintegy 70-80 milliárd forint áll Magyarország rendelkezésére.

Az államtitkár arról is beszélt: a szénalapú energiahordozók felhasználását 15 százalékban válthatná ki a biomassza. A biomasszán belül jelentős szerepet kaphat Németh Imre szerint a biogáz is.

A hét elején Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter reálisnak nevezte, hogy a megújuló energia aránya Magyarországon 2020-ig a teljes energiafogyasztáson belül elérje a 20 százalékot.

Márciusban Brüsszelben a többi között Magyarország javaslatára úgy döntöttek: nem lesz kötelező érvényű a 20 százalékos szint elérése.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×