eur:
394.17
usd:
356.04
bux:
0
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Drágább lett a távhő (is)

Átlagosan 8,4 százalékkal emelkednek vasárnaptól a távhődíjak Budapesten. Ez a második részlete az összesen több mint 44 százalékos drágulásnak.

A gázártámogatási rendszer átalakítása miatt január 1-jétől egyszerre kellett volna számítani a 44 százalékos távfűtési díjemelésre, de fővárosi önkormányzat javaslatára az árakat két részletben emelték.

A fogyasztók által fizetendő távhődíjak között jelentős az eltérés, attól függően, jogosultak-e a családok állami árkiegészítésre.

A  héten Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő arra kérte a főpolgármestert, hogy a főváros halassza el a 8,4 százalékos emelést. Az MSZP-s politikus szerint Budapesten a távhőszolgáltatás alapdíja és a hődíj is magasabb, mint az ország más településein.

A fővárosi önkormányzat válaszában azt közölte: a kétütemű drágulás mértéke együttesen is elmarad a legtöbb nagyvárosban bevezetett emeléstől.

Március 12-éig 91 ezer háztartás kért támogatást a távhőszámlák kifizetéséhez, és 88 ezer háztartás meg is kapta az igényelt árkiegészítést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×