eur:
388.48
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Kóka János az SZDSZ új elnöke

A megismételt szavazáson Kóka Jánost választották az SZDSZ elnökévé a párt küldöttgyűlésén. A gazdasági tárca vezetőjére 380-an, Fodor Gáborra 367-en szavaztak.

Kóka János kijelentette: a vetélkedésnek vége, most az együttműködés következik, az első feladat a párt belső megosztottságának felszámolása.

Fodor Gábor arra kért mindenkit, hogy tekintse elnökének Kóka Jánost.

A szavazást azért kellett megismételni, mert az első fordulóban mindkét jelölt ugyanannyi szavazatot kapott.

A voksolás előtt Kóka János és Fodor Gábor is beszédet tartott. Az utóbbi azt mondta: emberi arcot kell adni az SZDSZ-nek, hogy lássák, ez nem csak egy szűk elit pártja. Kóka János a közös siker fontosságáról beszélt. Részletek itt!

Az új elnöknek levélben gratulált a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc azt írta, hogy Magyarországnak szüksége van egy erős liberális pártra. Részletek itt!

Megválasztották az Országos Tanács tagjait is


A küldöttgyűlés döntése alapján az SZDSZ Országos Tanácsában helyet kapott: Eörsi Mátyás, Kovács Kálmán, Lakos Imre, Csőzik László, Vámos József, Szász Domokos, Csécsei Béla, Sándor Klára, Bőhm András, Hankó Faragó Miklós, Dióssy László, Ungár Klára, Wekler Ferenc, Molnár István, Bálint György, Bauer Tamás, Merker Dávid, Halda Alíz, T. Asztalos Ildikó és Török Gusztáv Andor.

A húsz tagot 108 jelölt közül választották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×