eur:
388.51
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Kezdődik a Kamera Hungária

Csütörtökön kezdődik Pécsett a 7. Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivál, a televíziós szakma legjelentősebb hazai seregszemléje. Az esemény keretén belül meghirdetett versenyen tizenhárom kategóriában választanak győztest.

A fesztivál egyrészt verseny, amelynek során magyarországi és határon túli alkotók, televíziótársaságok, valamint produceri irodák 13 versenykategóriában mérik össze alkotásaikat.

Másrészt szakmai és közönségtalálkozó, ahol az érdeklődők fórumokon és szórakoztató programokon ismerhetik meg a magyar televíziózás újdonságait, képviselőit és "kulisszatitkait".

Kerek évfordulók

Az idei rendezvény különleges aktualitása, hogy megünneplik a magyar televíziózás történetének 50. és a magyar kereskedelmi televíziózás elindulásának 10. évfordulóját.

A Magyar Televízió archívumából válogatott alkotások egy vetítéssorozat keretében tekinthetők meg, és egy különleges hangverseny is lesz március 31-én, szombaton a Széchenyi téren: a Pannon Filharmonikusok adnak nagyszabású koncertet az elmúlt ötven év televíziós főcímslágereiből.

Díjkiosztó a fővárosban

A Kamera Hungária versenyére pályázni egyaránt lehetett a hírműfajt képviselő művekkel, tematikus műsorokkal, dokumentumfilmekkel, szórakoztató műsorokkal, valamint arculati és promóciós anyagokkal.

Így a versenykategóriákban a hazai televíziózás valamennyi műfaja képviseltette magát.

Az egyes kategóriák döntőbe jutott alkotásait a fesztivál során a Művészetek Házában és az Uránia moziban vetítik majd.

A nyertesek 2007. április 4-én Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában díjkiosztó ünnepség keretében vehetik át elismeréseiket.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is három helyszínen zajlanak a szórakoztató programok: a Művészetek Házában, az Uránia moziban és a Széchenyi téren megelevenedő televíziós műsorok, koncertek, gyermekmatinék várják az érdeklődőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×