eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Új központot épít a Semmelweis Egyetem

A főváros IX. kerületében letették a Semmelweis Egyetem új oktatási és kutatási központjának alapkövét.

Az orvostudományi kar dékánja az InfoRádióban elmondta: az építkezés 6,6 milliárd forintba kerül, de a csaknem 28 ezer négyzetméter alapterületű központ teljes felszerelésének költsége eléri a 20 milliárd forintot.

Az épületben előadótermek, speciális laboratóriumok, 21 gyakorlati oktatóterem és szemináriumi szobák is lesznek.

Karádi István belgyógyász professzor közölte: a beruházást magántőke bevonásával valósítják meg, mert az intézménynek nincs pénze egy ekkora fejlesztés végrehajtására.

Szólt arról is, hogy a Thaly Kálmán és a Tűzoltó utca sarkán épülő központot várhatóan 2008 szeptemberében már használhatják.

A dékán hangsúlyozta: az új helyen lehetőség lesz az idegennyelvű oktatás fejlesztésére is, ami azért fontos, mert az egyetem az ebből befolyó pénzből pótolja az elmaradt állami támogatásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×