eur:
389.52
usd:
361.58
bux:
68420.93
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Aki nem egyszínű, az pusztuljon?"

Átgondolatlanok az egészségügyi átalakításra tett javaslatok, mert nem szakmai érvek, hanem politikai lobbiérdekek alapján keletkeztek - mondta Ódor Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés fideszes elnöke.

Úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi helyzet alapján "aki nem egyszínű, az pusztuljon".

Ez tapasztalható véleménye szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is, ahol a megyei vezetés és a megyeszékhely testülete különböző politikai oldalon állnak.

"Kannibalizmusnak" nevezte azt a fajta hozzáállást, amelyet a miskolci önkormányzati vezetés részéről tapasztalt az egészségügyi átalakításokkal kapcsolatban.

Mint mondta: az FMC Dialízis Centerként ismert, magánkézben lévő nephrológiai osztálytól elvették a fekvőbeteg-ellátáshoz szükséges aktív ágyakat. Ezzel a feladattal a megyei kórházat bízta meg a tárca, forrást és plusz ágyat viszont egyelőre nem biztosított.

A megyei önkormányzat két másik kórháza esetében a szaktárcának az a javaslata, hogy azok egyetlen aktív ágyat se kapjanak, ezzel pedig megpecsételik az intézmények, illetve ellátási területük sorsát - fejtette ki véleményét az elnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×