eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Megszűnt a készültség a Tisza felső szakaszán

Megszüntette az első fokú árvízvédelmi készültséget a Tisza felső szakaszán, Tiszacsermely és Zemplénagárd között az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.

Csont Csaba szóvivő elmondta: az elmúlt 24 órában nem volt eső a vízgyűjtő területeken, hozzátéve: a Tisza jobb partján Tiszacsermely és Sarud között, a Bordog mentén két árvízvédelmi szakaszon, valamint a Takta alsó két gátőrjárásán továbbra is első fokú az árvízvédelmi készültség.

A tájékoztatás szerint a Bodrog Felsőbereckinél 630 centiméteres vízállással tetőzött, míg Sárospataknál 575 centiméteres vízállással tetőzés közelében van.

A Tisza Tiszabercelig apad, Tokajnál 717 centiméteres vízállással szintén tetőzés közelében van. A folyó Tiszapalkonyánál várhatóan hétfőn, Tiszakeszinél kedden tetőzik.

Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×