eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Schmitt sajnálja, hogy nem bontott kordont

Schmitt Pál sajnálja, hogy nem vehetett részt a Fidesz parlamenti és európai parlamenti képviselői által végrehajtott múlt pénteki kordonbontáson. Ezt a Fidesz alelnöke a Fidelitas országos választmányi ülésén mondta szombaton, Budapesten.

"Sajnálom, hogy magam kimaradtam belőle, de a Magyar Olimpiai Bizottságnak elnökségi ülése volt" - fogalmazott a Fidesz alelnöke, a párt EP képviselője.

Mint a politikus elmondta, a "kordon" képletesen is jelen van életünkben, hiszen a kormány számos területen - így egyebek mellett az egészségügyben, az oktatásban, a munkavállalásban - állít akadályt, emel "vasfüggönyt" az emberek elé, nehezíti boldogulásukat.

A politikus utalva Szilvásy György e héten tett bejelentésére, közölte: a kormány ismét kijátszotta a "terror kártyát".

A kancelláriaminiszter szerdán jelentette be, hogy hiteles információik vannak arról, hogy szélsőséges csoportok meg akarják osztani a rendőrség erejét, összehangolt tervekkel "erőszakos cselekedeteket készítenek elő"; akcióik fő célja a Kossuth tér megszerzése.

Schmitt Pál úgy vélte - utalva a Kossuth téri biztonsági korlátra -, a "vasfüggöny miatt" alapvető emberi jogaikat az emberek nem tudják gyakorolni, hiszen "a szólás és gyülekezési szabadságunkban korlátozva vagyunk".

"Nem készülhetünk szép ünnepre" - mondta a közelgő március 15-ei nemzeti ünnepre utalva.

Azonban reményei szerint március 15-én korlát, fenyegetés és rendőri erő nélkül lehet majd ünnepelni.

A politikus beszéde végén megemlékezett a 200 éve született Gróf Batthyány Lajosra, az első független magyar kormány miniszterelnökére, aki - mint mondta - "többek közt a szabadságjogokért, az ország függetlenségéért, az emberek igazáért adta az életét".

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×