eur:
385.95
usd:
354.7
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

A Kossuth téri tüntetők újrakezdenék

A Kossuth téri tüntetők további demonstrációkat terveznek - mondta el az InfoRádiónak a korábbi megmozdulások egyik vezéralakja. Takács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevű testület ügyvivője szerint hétfőn nem volt lehetőségük a tüntetők élére állni.

Takács András szerint nyilvánvaló, hogy ha a rendőrség nem üríti ki hétfőre virradóra a Kossuth teret, akkor teljesen más színezete lett volna az '56-os megemlékezéseknek.

"Tudható volt, hogy mi nagyon komoly demonstrációs eszközökkel készültünk arra, hogy a világ tudomására hozzuk politikai véleményünket. Az is nyilvánvaló, hogy ezt akarta a rendőrség megakadályozni, szerette volna azt a látszatot biztosítani a hivatalos ünnepségekkel kapcsolatban, hogy itt rend és béke van" - vélekedett Takács András.

A Kossuth téri tüntetők vezetője szerint hétfőn olyan sok helyen volt demonstráció, és olyan spontán módon szerveződött, hogy nem lehetett volna kézben tartani.

A bizottságnak a technikai eszközei sem voltak meg ahhoz, hogy a tüntetők élére álljon, mert minden technikát elzárt a rendőrség - mondta Takács András.

"Az biztos, hogy ezt a folyamatot nem lehet hagyni, hogy elhaljon" - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője, hozzátéve, hogy ugyanakkor profi szervezésre van szükség, és épp ebbe az irányba próbálnak előre lépni "azokkal a meghatározó nemzeti elkötelezettségű szervezetekkel, amelyek a háttérben ott voltak a Kossuth téren és próbálták szervezni a tüntetést".

A rendőrségi bejelentés szerint azért szorították ki hétfőre virradóra a tüntetőket a Kossuth térről, mert azok nem tartották magukat a korábbi megállapodáshoz, és nem hagyták, hogy a hatóságok átvizsgálják a területet.

Takács András korábban azt nyilatkozta, hogy jogellenes volt a tér kiürítése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×